Now Reading
500+ Fun Trivia Questions and Answers for a Game Night

500+ Fun Trivia Questions and Answers for a Game Night

Updated on February 6, 2022 | Published on November 30, 2021
Reviewed by Julianne Cantarella, MSW, LSW, Certified Relationship Coach
500+ Fun Trivia Questions and Answers for a Game Night

Fun trivia questions are usually entertaining and educational. They could also take the shape of a quiz or a set of multiple-choice questions.

Trivia is a popular game that may be enjoyed with family, friends, and coworkers! It puts your general knowledge skills to the test while forging lifelong friendships.

They allow you to put your knowledge to the test as well as challenge your peers on various topics.

Although clubs and bars are exciting, there are moments when you want to rest. If that’s the case, bring some friends around, make some snacks and drinks, and play a game of trivia!

But no trivia night would be complete without some entertaining trivia questions and answers.

Trivia is usually played with a list of questions prepared in advance on any topic of your choice.

The questions are shared with a group of people, and you compete to see who can answer the most questions. Trivia can be played on any occasion, from virtual game nights to traditional pub nights.

So, let’s dig deeper into it!

Fun trivia questions for kids  

When it comes to kids, it’s highly important to ask them questions related to their interest level in a trivia quiz.

If you ask them mature questions, business or life-related questions, they might not be able to answer them. Kids need simple and easy questions related to their studies and education level. 

Therefore, we have created a lot of fun trivia questions for kids in a trivia quiz. So let’s take a look at these. 

1. Question: Can you find the number that is three times one-fifth or one-tenth of half of 5,000?

Answer: 53

2. Question: What city was the origin of jazz music?

Answer: New Orleans, Louisiana

3. Question: Which country established the Olympic Games as a tradition?

Answer: Greece

4. Question: When did World War II begin, and when did it end?

Answer: 1939

5. Question: In 79 AD, which volcano destroyed the city of Pompei?

Answer: Mount Vesuvius

6. Question: Which rock has the ability to float in water?

Answer: Igneous rock

7. Question: When did the Great Fire of London occur?

Answer: 1666

8. Question: Who is the inventor of the telephone?

Answer: Alexander Graham Bell

9. Question: What is the name of the Roman goddess of love?

Answer: Venus

10. Question: What is the name of the star that is closest to Earth?

Answer: Proxima Centauri

11. Question: Who is the Nobel Prize winner with the youngest age?

Answer: Malala Yousafzai

12. Question: In tennis, how many tournaments make up a “Grand Slam”?

Answer: Australian Open, French Open, Wimbledon, and US Open

13. Question: Which animal was the first to be cloned?

Answer: Sheep, the first cloned sheep was known as Dolly

14. Question: Which creature has the largest eyes?

Answer: The giant squid

15. Question: A piano with 52 white keys has how many black keys?

Answer: 36

16. Question: Which of the following is the oldest musical instrument?

Answer: Flutes made from animal bones, 43000 years old.

17. Question: Which of Harry Potter’s friends went on to teach Herbology at Hogwarts?

Answer: Neville Longbottom

18. Question: Who was the first to shoot a music video in space?

Answer: Canadian Commander Chris Hadfield in May 2012

19. Question: What is the name of the northern hemisphere’s longest day?

Answer: Summer Solstice

20. Question: A Flemish giant is a type of animal.

Answer: A rabbit

21. Question: In the film “The Polar Express,” Tom Hanks portrays how many different characters?

Answer: 5

22. Question: In the periodic table, how many elements are there?

Answer: 118

23. Question: What country has the greatest number of natural lakes?

Answer: Canada with 879,800 lakes

24. Question: What are the letters that aren’t vowels called?

Answer: Consonants

25. Question: The South Pole is located on which continent?

Answer: Antarctica

26. Question: Which country is both a country and a continent?

Answer: Australia

27. Question: Where on Earth can you find the most species: the rainforest, the sea, or the savanna?

Answer: The sea, most species are found near underwater coral reefs.

28. Question: What is the name of the author of the Harry Potter books?

Answer: J. K. Rowling

29. Question: In a football team, how many players are there?

Answer: 11

30. Question: In the Olympic Games symbols, how many rings are there?

Answer: 5

31. Question: Do Eskimos live in the North Pole or the South Pole?

Answer: North Pole

32. Question: What is the world’s oldest religion?

Answer: Hinduism daring back to 2300 BCE

33. Question: Name the world’s largest non-continental island.

Answer: Greenland

Fun trivia questions for adults

For adults, you need to ask a particular set of questions so it can grab their interest and they think before answering it.

Fun and exciting things related to life, business, general knowledge and so more can help to maintain the trivia quiz game going smoothly. 

Therefore, if you are sitting among groups of adults then below is the list of fun questions to ask adults. Let’s dig deeper into it. 

34. Question: What is the Italian synonym of the word “pie”?

Answer: Pizza

35. Question: What is the name of Wales’ national flower?

Answer: Daffodil

36. Question: Which Australian marsupial appreciates eucalyptus leaves the most?

Answer: Koala

37. Question: According to the song, which reptile should you never smile at?

Answer: Crocodile

38. Question: What is Alfred, an ancient King of Wessex, famous for?

Answer: Cakes

39. Question: What is the polar opposite of port in nautical terms?

Answer: Starboard

40. Question: On a Skull & Crossbones flag, how many bones are there?

Answer: Three

41. Question: Marilyn Monroe’s natural hair color was?

Answer: Ginger

42. Question: Name the legendary red-haired dance partner of Fred Astaire.

Answer: Ginger Rogers

43. Question: What is the tallest tree on the planet?

Answer: The coast redwood, one of the three sequoia species

44. Question: What was the name of the soldiers who guarded the Roman emperors?

Answer: Praetorian Guard

45. Question: Pewter is made up of which two metals?

Answer: Tin and lead

46. Question: What kind of music did Louis Armstrong prefer?

Answer: Jazz

47. Question: Give the name of Rome’s harbor.

Answer: Ostia

48. Question: In which film did Paul Newman eat fifty eggs?

Answer: Cool hand Luke

49. Question: In which opera does Don Alfonso play the lead role?

Answer: Cosi Fan Tutte by Mozart

50. Question: The River Lagan flows through which city?

Answer: Belfast

51. Question: Who sang about being a walrus and an Eggman?

Answer: The Beatles

52. Question: What happens in Happy Valley, Hong Kong?

Answer: Horse racing

53. Question: Plato is a sport that originated in which country?

Answer: Spain

54. Question: What is a quarter of a thousand?

Answer: 250

55. Question: How many sides do three triangles and three rectangles have in total?

Answer: 21

56. Question: Who gave his ship the name The Golden Hind instead of The Pelican?

Answer: Sir Francis Drake

57. Question: Name the actor who died in 1984 and also appeared in the 1984 film. 

Answer: Richard Burton

58. Question: Who was the first to wear a bikini?

Answer: Louis Reard

59. Question: Which Scot is honored with founding the Presbyterian Church? 

Answer: John Knox

60. Question: When did the french revolution end?

Answer: 1799

61. Question: Name the Chinese writer who taught high moral standards and was born in 551 BCE.

Answer: Confucius

62. Question: Name the fictional character whose desire to dance was not limited by her domestic responsibilities.

Answer: Cinderella

63. Question: What did A.E. Frick invent in 1887 that dozens, if not millions, of people living now wear?

Answer: Contact lenses

64. Question: Which holiday song’s hero has a really shiny nose? 

Answer: Rudolf the Red-Nosed Reindeer

65. Question: Which yellow-gold dry meal is usually served with milk, although it can also be served with jam or custard?

Answer: Cornflakes

66. Question: What am I, besides being available in a variety of sizes and designs and being able to stop at a variety of train-free stations?

Answer: A radio

67. Question: Name this stringless fictional figure created over a century ago by Carlo Collodi.

Answer: Pinocchio

Fun family trivia questions

If you are playing a trivia quiz with your family, then you probably know their weaknesses and strengths in general knowledge.

In that case, if you want to challenge yourself with tricky questions, then it will be great fun. 

However, we have curated a list of questions for adults including fun, knowledge, and entertainment. So, you can use this entire list or find out the right questions according to your family interest levels. 

68. Question: Which English national park is linked to poets and a small animal illustrator?

Answer: Lake district

69. Question: Which London square is famous for its pigeon population, or infamous for it?

Answer: Trafalgar

70. Question: What is a common home item that features a tree but no leaves?

Answer: Mug

71. Question: Are the Maldives surrounded by the Pacific Ocean or Indian ocean?

Answer: Indian Ocean

72. Question: What is the name of the northernmost town in Europe?

Answer: Hammerfest, Norway

73. Question: Who was the most recent inmate of the Tower of London?

Answer: Rudolf Hesse

74. Question: Which Tasmanian marsupial has a reputation for being a troublemaker?

Answer: Tasmanian devil

75. Question: What was the name of the Roman named Marc Anthony’s lover?

Answer: Cleopatra

76. Question: Which summer dish is usually eaten during tennis tournaments at Wimbledon?

Answer: Strawberries and cream

77. Question: What happened to Shergar, the racehorse, in 1983?

Answer: Kidnapped

78. Question: Where did the Lost Boys live in J.M. Barrie’s novel?

Answer: Never never land

79. Question: Name the doctor who has appeared in television shows starring Tom Baker, William Hartnell, and Patrick Troughton.

Answer: Dr. who

80. Question: Which word should come before the words bottle, bell, and bird?

Answer: Blue

81. Question: In 1986, which Russian town was the site of an infamous nuclear disaster?

Answer: Chernobyl

82. Question: Which planet has the same name as a dog?

Answer: Pluto

83. Question: What is the total opposite of windward in nautical terms?

Answer: Leeward

84. Question: What is the name for an irrational dread of trees?

Answer: Dendrophobia

85. Question: Which of the Channel Islands is the most north?

Answer: Alderney

86. Question: The zygomatic bone can be found anywhere on the human body.

Answer: Facial cheek

87. Question: Who was the Welsh poet who insisted on us not going gently into the night?

Answer: Dylan Thomas

88. Question: What is 6 ft. 6 in. in women’s gymnastics?

Answer: Beam

89. Question: Jo, Meg, Beth, and Amy March appeared in which famous novel?

Answer: Little women

90. Question: Who is the author of the epic poem “Paradise Lost”?

Answer: John Milton

91. Question: I am a Liverpudlian, but not a Liverpool Liverpudlian. What exactly am I?

Answer: Everton football club

92. Question: Name the French novelist and poet who was exiled to Jersey and wrote about a hunchback and was born in 1802.

Answer: Victor Hugo

93. Question: What was the name of the 1928 Hollywood star who made her debut film at the age of three and was known for her frilly outfits and ringlets?

Answer: Shirley Temple

94. Question: Name the British-American actress who came to stardom as an Egyptian and was known for her violet eyes and sensual figure.

Answer: Elizabeth Taylor

95. Question: Which form of entertainment features cars without roads, curves without figures, and white knuckles?

Answer: Roller coasters

96. Question: What can be located underground or high up, and can be a target for ultra-modern hopes or luxurious nostalgia, and has three classes?

Answer: Trains

97. Question: I have my own cake and a table, and I’m used all over the world. What exactly am I?

Answer: Coffee

98. Question: Where is the Ross Sea, as well as a species of flightless bird?

Answer: Antarctica

99. Question: Name the British lady who won the Order of Merit in 1907 for her role in the Crimean War.

Answer: Florence Nightingale

100. Question: Name the Corsican who took Toulon and sold Louisiana to the United States.

Answer: Napoleon Bonaparte

Fun trivia questions for teens

Teenage years are completely different and unique apart from childhood and aging. During their teenage years, people go through a lot of changes in their minds and body. 

Therefore, their interest level changes and they love to beat challenges in their life. And this applies to questions and knowledge as well. So, below is the ultimate list of fun trivia questions for teens. 

101. Question: His career was linked to tobacco and potato heads, and he was imprisoned in the Tower of London. He was born in the 16th century in Devon, England. What kind of person was this?

Answer: Raleigh

102. Question: When I’m close to the ground, people call me thick, but when I’m high, they call me beautiful. What exactly am I?

Answer: A cloud

103. Question: Who created the Monty Python animation?

Answer: Terry Gilliam

104. Question: Who was King George’s favorite potter in 1806?

Answer: Joshua Spode

105. Question: What was the name of Minni Caldwell’s cat in the long-running British TV series Coronation Street?

Answer: Bobby

106. Question: What is the full name of the painter and sculptor Michelangelo?

Answer: Michelangelo di lodovico buonarroti simoni

107. Question: Despite having a death order issued against him by the Pope, the artist born in Milan in 1571 was recognized as the most famous painter in Rome during his lifetime.

Answer: Michelangelo Merisi da Caravaggio

108. Question: The Stock Exchange is located in London.

Answer: Paternoster square

109. Question: What is the largest spider on the planet?

Answer: Goliath birdeater tarantula

110. Question: What is Info.cern.ch well-known for?

Answer: The world’s very first website

Fun trivia questions for work

The people who are working love to talk about their work and experience.

If you are playing a trivia quiz questions game with working people then it’s good to ask questions related to experience, expertise, and career. 

In that case, we have specifically curated the list of trivia questions that candidates can find a bit challenging and would think twice before asking which will add extra fun to the game.

So, let’s dig deeper into the list of these questions for work 

111. Question: What is the meaning of HTML?

Answer: Hypertext markup language

112. Question: Who is 21st Century Fox’s founder?

Answer: Rupert Murdoch

113. Question: Which country is credited with the invention of paper?

Answer: China

114. Question: Name two countries where tattoos are banned.

Answer: Iran and Japan

115. Question: When was Bitcoin first introduced?

Answer: In 2009

116. Question: What is the location of the United Nations Headquarters?

Answer: New York City

117. Question: Is there an army in Iceland?

Answer: No

118. Question: A watermelon contains how much water?

Answer: 92 percent

119. Question: What blood type is referred to as a universal donor?

Answer: O negative

120. Question: How many employees believe that having access to social media platforms makes them more productive?

Answer: 56 percentage

121. Question: What are two countries that allow you to nap while working?

Answer: Italy and Spain

122. Question: What is the meaning of MSN?

Answer: Microsoft Network

123. Question: How frequently is a typical manager interrupted?

Answer: Every 8 minutes

124. Question: What country created Skype’s software?

Answer: Estonia

125. Question: Who will win the Oscar for Best Actor in a Leading Role in 2017?

Answer: Casey Affleck

126. Question: Apple sued Samsung for how much money?

Answer: 1 billion dollars

127. Question: Angry Birds was created by who?

Answer: Rovio entertainment

128. Question: Who gave New York its name?

Answer: The Englishman

129. Question: What is the most aggravating thing a colleague does, according to surveys?

Answer: Not wash their coffee cup

130. Question: When and where did the paper first appear?

Answer: China

131. Question: Is it true or false that office professionals swear more at work than at home?

Answer: True

132. Question: Which multinational corporation allows employees to bring their dogs to work?

Answer: Amazon

133. Question: How far do a typist’s hands travel on average in a day?

Answer: 12.6 miles

134. Question: On a typical day, how much time does an employee spend looking for misplaced files or other various items?

Answer: 50 minutes

135. Question: What is crucial in the workplace, according to 79 percent of employees?

Answer: 79% of people believe it’s important to have fun in workplace

136. Question: What do 91% of office workers admit to getting involved with at work but not at home?

Answer: Gambling

137. Question: How much of our brain is used when we think? (a) More than 50% or (b) Less than 50%?

Answer: Less than 50%

138. Question: How frequently is a company’s manager interrupted on average?

Answer: Every 8 minutes

139. Question: What percentage of employees use company funds to make risky or expensive purchases?

Answer: 50%

140. Question: What percentage of office workers have had a romantic relationship with a coworker?

Answer: 57%

141. Question: What percentage of all bosses wishes an employee would resign?

Answer: 27% of all bosses have an employee they wish would quit

142. Question: What proportion of office workers believe that using social media improves their productivity?

Answer: 39%

Fun easy trivia questions

Yes, it’s totally excellent to ask challenging and fun questions in a trivia quiz game. However, sometimes it’s also necessary to ask easy and convenient questions which depend on the participants in the game.

If the participants are not so knowledgeable then you can definitely opt for easy trivia questions which can be in the category of older people. 

Therefore, without much ado, let’s deep dive into the list of easy trivia questions. 

143. Question: What kind of ground does a funambulist walk on?

Answer: A tightrope

144. Question: Which state in the United States is home to Area 51?

Answer: Nevada

145. Question: What number is precisely opposite No. 1 on a dartboard?

Answer: 19

146. Question: Which president of the United States is depicted on a one-dollar bill?

Answer: George Washington

147. Question: What is the most common geometric shape for stop signs?

Answer: Octagon

148. Question: What is the total number of colors in a rainbow?

Answer: 7

149. Question: A scientific investigation on peanuts in bars found proof of over 100 different urine specimens. True or false? 

Answer: False

150. Question: What is California’s nickname in the United States?

Answer: Golden State

151. Question: Do you know if the color orange is named after the fruit or not?

Answer: True

152. Question: In the United States, at least one person is murdered by a drunk driver every hour. Is it true or false?

Answer: True

153. Question: In 2010, Twitter and the US Library of Congress agreed to archive every tweet sent by American residents. Is it true or false?

Answer: True

154. Question: Who is featured on the $100 bill in the United States?

Answer: Benjamin Franklin

155. Question: The lego group was founded in 1932, is it true or false?

Answer: True

156. Question: What is the Polish name for Poland?

Answer: Polska

157. Question: Which restaurant has a clown as its mascot?

Answer: McDonald’s

158. Question: What color is FedEx Ground’s “Ex”?

Answer: Green

159. Question: After being discovered in 1983 inside swimming pools and drinking water, dihydrogen monoxide was banned owing to health dangers. Is it true or false?

Answer: False

160. Question: Which president’s face appears on the uncommon $2 bill of US currency?

Answer: Thomas Jefferson

161. Question: What is the fear of Cynophobia?

Answer: Dogs

162. Question: Is it true or false that the national flag of Vietnam is a red star on a yellow background?

Answer: False

163. Question: How many stars does the European Union Flag have?

Answer: 12

164. Question: A pasodoble is a type of Italian pasta sauce. Is it true or false?

Answer: False

165. Question: What hue is used to describe someone who is “envious”?

Answer: Green

166. Question: What is the name of the author of Jurassic Park?

Answer: Michael Crichton

167. Question: What is the werewolf’s greatest fear?

Answer: Silver

168. Question: What is the world’s most expensive spice by weight?

Answer: Saffron

169. Question: As a result of the September 11th terrorist attacks, the United States’ emergency hotline is 911. Is it true or false?

Answer: False

170. Question: What does the “G” in “G-Man” stand for?

Answer: Government

171. Question: A roulette wheel’s total number of numbers is 666. Is it true or false?

Answer: True

172. Question: There are 86400 seconds in a day. Is it true or false?

Answer: True 

173. Question: What exactly is a “dakimakura?”

Answer: A body pillow

174. Question: Is an eggplant a vegetable or a fruit?

Answer: Fruit

Fun trivia questions for coworkers

It’s really enjoyable and fun to hang out with coworkers whether it’s partying or playing games such as poker and trivia quizzes.

Therefore, if you are looking forward to playing a trivial quiz with your coworkers, then we have made your task easier. Below is the list of desired fun trivia questions for co-workers. So, let’s get into it. 

175. Question: Who was the primary character at Wellman Plastics, and what was his name?

Answer: Roseanne

176. Question: What business does Robin Williams work in in the 2013 film ‘The Crazy Ones’?

Answer: Advertising

177. Question: What is the title of Tina Fey’s show set at the NBC offices, which she created and stars in?

Answer: 30 Rock

178. Question: For whom does American Dad’s Stan Smith work?

Answer: The CIA

179. Question: What is the name of the American sitcom The Office’s paper company?

Answer: Dunder Mifflin

180. Question: What is the name of the paper company shown in the British sitcom The Office?

Answer: Wernham Hogg paper Company

181. Question: Dr. Gregory House’s place of employment is unknown. Where did Big Bang Theory’s Penny work?

Answer: Princeton Plainsboro Teaching hospital

182. Question: Frasier began working at a radio station after moving from Boston to Seattle. What was the name of the radio station?

Answer: KACL

183. Question: True or false: The Ewing family from the hit television show Dallas worked in the newspaper industry.

Answer: False

184. Question: Where did Bones’ lead actress, Dr. Temperance Brennan, do the most of her forensic research?

Answer: The Jeffersonian

185. Question: Did Herman Munster of the Munsters work somewhere?

Answer: Gateman, Goodbury and Graves

186. Question: Which sportswriter from a popular TV show worked for the fake daily Newsday?

Answer: Ray Barone from everybody loves Raymond worked at Newsday

187. Question: In the TV show ‘Taxi,’ what is the name of the taxi company?

Answer: Sunshine  Can company

188. Question: Where did Mad Men’s Don Draper work?

Answer: Sterling Cooper

189. Question: On Ugly Betty, what was the name of the fashion magazine?

Answer: Mode

190. Question: How much work does Peter actually get done in the movie Office Space?

Answer: 15 minutes

191. Question: What does Jerry Maguire do that leads to his termination from Sports Management International (SMI)?

Answer: Jerry, played by Tom cruise criticizes his workmates for their impersonal work practices

192. Question: What is the name of the famous shrimp company that is said to be owned by Tom Hanks’ character?

Answer: Bubba-Gump Shrimp Company

193. Question: Where do Patrick and Spongebob eat?

Answer: The Krusty Krab

194. Question: In which TV show is The Bluth Company a real estate developer?

Answer: Arrested development

195. Question: Which fictional corporation is responsible for the creation of Iron Man’s suits?

Answer: Stark industries

196. Question: In which movie does the company Buy N Large appear?

Answer: Wall-E

197. Question: What is the meaning of “The Guardian”?

Answer: A newspaper

198. Question: What is the location of Times Square?

Answer: New York

199. Question: President Trump was born in which state?

Answer: New York City

200. Question: What exactly does “God Save the Queen” mean?

Answer: It the British National Anthem

201. Question: What does the word CIA stand for?

Answer: Central intelligence agency

202. Question: Who is the author of the law that (Every Action Has an Equal and Opposite Reaction)?

Answer: Newton

Fun multiple choice trivia questions

Rather than letting the participants think about the answer of a trivia question, it’s also a great way to give them a few choices so that they can guess the correct answer from them and get confused among them as to what to choose. 

Therefore, it’s really important to add some of the multiple-choice questions in the trivia game. Let’s dig deeper into these questions which are ideal for all age groups of people. 

203. Question: What is the Jewish New Year’s name?

  • Hanukkah
  • Yom Kippur
  • Kwanzaa
  • Rosh Hashanah

204. Question: How many blue stripes does the American flag have?

  • 6
  • 7
  • 13
  • 0

205. Question: Which of these characters isn’t a friend of Harry Potter’s?

  • Ron Weasley
  • Neville Longbottom
  • Draco Malfoy
  • Hermione Granger

206. Question: What color bow tie does Donald Duck wear?

  • Red
  • Yellow
  • Blue
  • White

207. Question: What was the name of the band in which Lionel Richie played?

  • King harvest
  • Spectrum
  • Commodores
  • The Marshall Tucker Band

208. Question: In the Chinese zodiac, which animal does not appear?

  • Dragon
  • Rabbit
  • Dog
  • Hummingbird

209. Question: Which country hosted the Summer Olympics in 2016?

  • China 
  • Ireland
  • Brand
  • Italy

210. Question: Which planet has the highest temperature?

  • Venus
  • Saturn
  • Mercury
  • Mars

211. Question: Who was the only President of the United States to resign?

  • Herbert Hoover
  • Richard Nixon
  • George W. Bush
  • Barack Obama

212. Question: What is the meaning of the “D” in “D-Day”?

  • Dooms
  • Dark 
  • Day
  • Dunkirk

213. Question: The Liberty Bell may be found in which city?

  • Washington
  • Boston
  • Philadelphia
  • Manhattan

214. Question: What was the name of Captain Jack Sparrow’s ship in Pirates of the Caribbean?

  • The Marauder
  • The Black pearl
  • The Black python
  • The Slytherin

215. Question: “Life was like…” Forrest Gump says.

  • A bag of lemons
  • A handful of roses
  • A lollipop
  • A box of chocolates

216. Question: Linda and Bob, the owners of Bob’s Burgers, have three children. Which of these characters isn’t a member of the group?

  • Louise
  • Gene
  • Jimmy
  • Tina

217. Question: What is the most rare blood type?

  • O
  • A
  • B
  • AB negative

218. Question: Harry, Louis, Niall, Zayn formed the British boy band One Direction. Who is the fifth member?

  • Paul
  • Callum
  • Kevin
  • Liam

219. Question: In which film is Holly Golightly a character?

  • Breakfast at Tiffany’s
  • Pretty in pink
  • Funny face
  • Singing in the rain

220. Question: The Tin Man in The Wizard of Oz sought to visit the Wizard about getting…

  • A brain
  • An oil can
  • A dig 
  • A heart

221. Question: Which state in the United States is known as the “Sunflower State”?

  • Florida
  • California
  • Maine
  • Kansas

222. Question: Which of these characters does not belong to the Friends group?

  • Rachel.
  • Joey
  • Gunther
  • Monica

223. Question: What is the total number of bones in the human body?

  • 206
  • 205
  • 202
  • 209

224. Question: Which well-known performer has a song titled “Adore You”?

  • Harry styles
  • Dua lipa
  • Halsey
  • Shawn Mendes

225. Question: The chemical symbol for… is Fe.

  • Zinc
  • Hydrogen
  • Fluorine
  • Iron

226. Question: How old must you be to participate in the Hunger Games?

  • 12
  • 11
  • 10
  • 15

227. Question: What is the most widely spoken language on the planet?

  • Chinese
  • Spanish
  • Arabic
  • English

228. Question: Barbie was released in what year?

  • 1958
  • 1959
  • 1956
  • 1961

229. Question: Which of Shakespeare’s tragedies is the shortest?

  • Macbeth
  • Hamlet
  • Romeo and Juliet
  • Othello

230. Question: What is the most popular cookie in the United States?

  • Chips Ahoy
  • Milano
  • Girl Scout Thin Mints
  • Oreo

231. Question: What is the number of hearts in an octopus?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

232. Question: Who wrote The Scarlet Letter?

  • Shakespeare
  • Stephen King
  • Nathanial Hawthorne
  • Ernest Hemingway

233. Question: Which social media platform came out in 2003?

  • Myspace
  • Twitter
  • Facebook
  • Tumblr

234. Question: Which planet in our solar system is the largest?

  • Jupiter
  • Saturn
  • Neptune
  • Earth

Fun trivia questions for parties

Are you going to hang out with friends or families, in that case, if you want to make it fun and exciting then a trivia quiz comes into the process? Fun trivia questions for parties are a great way to engage everyone and not let it make it boring. 

Therefore, we have curated the best list of questions including general knowledge and fun. So, let’s get deeper into these questions to understand them better. 

235. Question: What is Michael Jackson’s full name?

Answer: Michael Joseph Jackson

236. Question: Which two colors have always been linked with the Halloween celebration?

Answer: Black and orange

237. Question: What is the opposite of Lexicon?

Answer: Dictionary

238. Question: What is the total number of words in the Oxford English dictionary? (You may also include the word “approximate” in the question.)

Answer: 47,156

239. Question: What is the date of the 26th of December?

Answer: Boxing day

240. Question: What is America’s National Dish?

Answer: Hamburger

241. Question: What are the colors of the UK flag?

Answer: Red, blue and white

242. Question: Which is more valuable in terms of money? Which is better, a dollar or a euro?

Answer: A euro

243. Question: The Union Jack is the flag of which country?

Answer: The flag of the UK

244. Question: When is the harvest festival held?

Answer: 23rd September

245. Question: What is the location of Panama?

Answer: Panama

246. Question: What redhead eye color is the most uncommon?

Answer: Blue

247. Question: When was the BBC founded?

Answer: 18th October 1922

248. Question: What is the total number of elements in the periodic table?

Answer: 118

249. Question: Which country is credited with the invention of pizza?

Answer: Italy

250. Question: Which country was the first to invent football?

Answer: England

251. Question: What is the name of the person who owns Facebook?

Answer: Mark Zuckerberg

252. Question: Which country has the highest proportion of redheads?

Answer: Scotland

253. Question: Name the historical prince whose name was incorporated into Bram Stoker’s famous novel.

Answer: Dracula

254. Question: Brian Lara is a citizen of which country?

Answer: West Indies

255. Question: Who was Latin America’s first female president and head of state?

Answer: Isabel Martinez de Peron of Argentina

256. Question: When is Easter this year?

Answer: 1st April

257. Question: How long does it take for the Olympics to be held?

Answer: Four years

258. Question: When did the Oscar Awards start?

Answer: 1929

259. Question: Tell the date of Queen Elizabeth II’s birth.

Answer: 21st April 1926

260. Question: What was Princess Diana’s age when she married Prince Charles?

Answer: 20 years

261. Question: How many different kinds of teeth do you have?

Answer: 4

262. Question: What was the name of the comedian who was dubbed “The King of Comedy”?

Answer: Sir Charlie Chaplin

263. Question: What is the address of the Royal Family?

Answer: Buckingham palace

264. Question: What is the coldest spot on the planet to live?

Answer: Oymyakon, Russia

265. Question: When did Google get its start?

Answer: 1998

266. Question: What would you eat if you were eating du Barry?

Answer: Something made up of Cauliflower

267. Question: What exactly does Bella imply?

Answer: It means beautiful

268. Question: A dime is made up of how many American cents?

Answer: 10 cents

269. Question: During the 14th century, this disease wiped out thousands of people across Europe?

Answer: Black plague

270. Question: What was the name of the country that Hitler ruled?

Answer: Germany

271. Question: How many countries have the right to use the veto?

Answer: Five centuries

272. Question: What is the total number of squares on the chessboard?

Answer: 64

273. Question: In Scrabble, what is the value of X?

Answer: 8

274. Question: When was the first time you saw an angry bird?

Answer: 11th December 2009

275. Question: What is the location of the world’s largest volcano?

Answer: Tamu Massif Volcano is the largest one

Fun office trivia questions

Whether you are having lunch with your colleagues or hanging out with them, trivia quizzes come to add spice to the environment.

Therefore, it’s necessary to ask questions which are related to office and work which helps to grab the interest and increase the knowledge of all as well. 

So let’s have a look at these fun office trivia questions. 

276. Question: Which firm was the first to have a market valuation of $1 trillion?

Answer: Apple

277. Question: Who was the first person to design an Apple computer?

Answer: Steve Wozniak

278. Question: How old was Bill Gates when he became a billionaire?

Answer: 31

279. Question: What company’s initial name was ‘Backrub’?

Answer: Google

280. Question: Which German city produces the most Volkswagen automobiles?

Answer: Ingolstadt

281. Question: During the 1970s, which corporation spent $200 million more on television commercials than its competitor?

Answer: Procter and gamble

282. Question: What type of fraudulent scheme is referred to as a ‘Ponzi’ scheme?

Answer: A pyramid scheme

283. Question: How many game cartridges had Nintendo sold by 1996, making it a world first?

Answer: 1 billion

284. Question: During his lifetime, Elvis Presley only made one live television commercial. What was the purpose of it?

Answer: Southern Maid Donuts

285. Question: Which automobile manufacturer’s slogan is “Drivers Wanted”?

Answer: Volkswagen

286. Question: What company’s initial name was ‘Quantum Computer Services?

Answer: AOL

287. Question: What was the original name of Nike?

Answer: Blue Ribbon Sports

288. Question: You’ve almost obviously played a SEGA game in your life. But what exactly does SEGA stand for?

Answer: Service games

289. Question: What did the first vending machine have to offer?

Answer: Holy water

290. Question: What company’s slogan is “just a little ahead of our time”?

Answer: Panasonic

291. Question: Lamborghini didn’t start out making vehicles. What did they start out making?

Answer: Tractors

292. Question: Which city is home to the world’s oldest auction house, which was founded in 1674?

Answer: Stockholm

293. Question: In the 1950s, Sears produced a product named “Allstates.” What exactly were they?

Answer: Automobiles

294. Question: In the 1950s, David Rosen created which company?

Answer: SEGA

295. Question: What was the original name of the company that was known as ‘the Haloid Company’?

Answer: Xerox

296. Question: Which worldwide corporation was founded by Jeff Bezos?

Answer: Amazon

297. Question: Financial institution No. 22 In the 1980s, Prudential gave their customers a one-of-a-kind present. What was it, exactly?

Answer: A piece of rock

298. Question: The DuPont family is one of America’s wealthiest families. How did they get their start in the business world?

Answer: By manufacturing explosive

Fun holiday trivia questions

Holiday means fun and spending time with family and friends.

Therefore, to make the most use of your holidays and enjoy valuable time with your family, it’s good to play trivia quiz games which also help to increase the knowledge and value in your as well as others’ life. 

If you are looking for such questions which can help to enjoy your holidays then let’s have a look at these holiday trivia questions related to Christmas, Thanksgiving etc. 

299. Question: When did the term “Christmas” come into use?

Answer: The mid 1500 by the Greeks 

300. Question: Is it true or false? “Jingle Bells” was written especially for the Christmas season.

Answer: False

301. Question: When did Christmas become a national holiday in the United States?

Answer: 1870

302. Question: Is Hanukkah the most popular Jewish holiday? True or false.

Answer: False

303. Question: How many Kwanzaa days are there?

Answer: 7

304. Question: Is it more common for Americans to buy real or fake Christmas trees?

Answer: Artificial

305. Question: What exactly does the term “Hanukkah” imply?

Answer: Hanukkah means dedication

306. Question: What is the name of the Hanukkah candle holder?

Answer: Menorah

307. Question: When was Kwanzaa established?

Answer: 1966

308. Question: In Kwanzaa, which three colors are used?

Answer: Black, red and green

309. Question: Who was the first president of the United States to acknowledge Hanukkah in the White House?

Answer: Jimmy Carter in 1979

310. Question: Is it true or false? On the first night of Hanukkah, you are obligated to light all of the candles.

Answer: False

311. Question: What is the name of the Kwanzaa candle holder?

Answer: Kinara

312. Question: What is the average amount of money spent on holiday gifts in the United States?

Answer: About $1000 per person

313. Question: Is Kwanzaa a religious holiday? True or false.

Answer: False

314. Question: In the film Miracle on 34th Street, which department store was featured?

Answer: Macy’s

315. Question: What is the most successful Christmas film?

Answer: Home alone

316. Question: Which holiday shopping day is more popular: Black Friday or Cyber Monday?

Answer: Black Friday

317. Question: Is it true or false? Christmas started off as a pagan festival.

Answer: True

318. Question: What does the wife sell in the Christmas classic The Gift of Magi to buy a gift for her husband?

Answer: Her hair

319. Question: What was the name of the writer of A Christmas Carol?

Answer: Charles Dickens

320. Question: In the classic ‘Twas the Night Before Christmas,’ how many reindeer were there?

Answer: 8

321. Question: What was it that brought Frosty the Snowman to life?

Answer: His hat

322. Question: What nation was St. Nicholas originally from?

Answer: Turkey

323. Question: What were the first words spoken by Frosty the Snowman?

Answer: Happy Birthday

324. Question: How many days does Hanukkah last?

Answer: Eight

325. Question: Is it true or false? Every year, Hanukkah falls on the same dates.

Answer: False

326. Question: What is the Yiddish word for the Hanukkah game “spinning top”?

Answer: Dreidel

327. Question: What are the chocolate coins that are given to youngsters during Hanukkah?

Answer: Gelt

328. Question: Is it true or false? In Africa, Kwanzaa was created.

Answer: False, invented in the America

329. Question: In which language does the word “Kwanzaa” come from a phrase that means “first fruits”?

Answer: Swahili

330. Question: Which Jewish comedian stars in the animated Hanukkah film “Eight Crazy Nights”?

Answer: Adam Sandler

331. Question: Maulana Karenga, the founder of Kwanzaa, was inspired to create the celebration following the Rebellion in Los Angeles in 1965?

Answer: Watts

332. Question: When did the first ball drop on New Year’s Eve?

Answer: 1907

333. Question: Which American TV personality is best known for hosting ABC’s New Year’s Eve coverage from Times Square?

Answer: Dick Clark

Fun movie trivia questions

Who doesn’t love to watch movies and talk about celebrities and their working industry? We all love to do so, don’t we?

Therefore, we have created the best list of movie and music trivia questions along with a spice of fun facts so that your trivia game won’t get boring and helps you to make the fun together with asking interesting questions which we all love to talk about. 

334. Question: What was Disney’s first color film called?

Answer: Snow White and seven dwarfs (1937)

335. Question: What is Batman’s hometown’s name?

Answer: Gotham City

336. Question: What year did the film 2012 come out?

Answer: In 2009

337. Question: Who is famous for saying “I’ll be back”?

Answer: Terminator played by Amold Schwarzenegger

338 .Question: What movie is the song “Let It Go” from?

Answer: Frozen

339. Question: In the Hunger Games trilogy, who plays Katniss Everdeen?

Answer: Jennifer Lawrence

340. Question: In The Shining, what was the name of the haunted hotel?

Answer: The overlook hotel

341. Question: What is the all-time highest-grossing animated film?

Answer: The Lion King (2019)

342. Question: What is the world’s longest film, and how long is it?

Answer: Cure for insomnia (1987)

343. Question: Which of the two pills does Neo from The Matrix choose when presented with a blue and a red pill?

Answer: The red pill

344. Question: In the film Pretty Woman, who played the lead role?

Answer: Julia Roberts

345. Question: What is Riley’s imaginary friend’s name in Inside Out?

Answer: Bing Bong

346. Question: In Spiderman 2002, who played the Green Goblin?

Answer: Willem Dafoe

347. Question: Who influenced Christian Bale’s portrayal of Patrick Bateman in “Patrick Bateman”?

Answer: Tom Cruise

348. Question: Jim Carrey’s blockbusters include The Mask, Dumb and Dumber, and Ace Ventura: Pet Detective. What year did they all come out?

Answer: In 1994

349. Question: In which Alfred Hitchcock film is the famous shower scene featured?

Answer: Psycho

350. Question: In which 1976 thriller did Robert DeNiro give the iconic line “You talkin’ to me?”

Answer: Taxi driver

351. Question: In Speed, why is Annie’s (Sandra Bullock) license suspended?

Answer: Because she was speeding

352. Question: What director is responsible for the movies Inception, Interstellar, Tenet, and The Dark?

Answer: Christopher Nolan

353. Question: When did the movie Titanic come out?

Answer: 1997

354. Question: What year did the first motion film come out?

Answer: In 1878

355. Question: What’s the title of the first color photograph?

Answer: Cupid Angling

356. Question: When was the first Jurassic Park movie released?

Answer: 1993

357. Question: When was Jumanji first released in theatres?

Answer: 20 December 2017

358. Question: What was Brad Pit’s first film?

Answer: Thelma and Louise

359. Question: “Playing for Keeps” was directed by who?

Answer: Harvey Weinstein

360. Question: In what year was the film 2012 released?

Answer: 2009

361. Question: When did the film “The Hustler” first out?

Answer: In 1969

362. Question: Never having to say “I’m sorry” is what love is all about. Which film’s dialogue is this?

Answer: Love story

363. Question: In the Hunger Games movies, who plays Katniss Everdeen?

Answer: Jennifer Lawrence

364. Question: In the “Wizard of Oz,” what is the name of the Dog?

Answer: Terry, the dog, played the role of Toto in the film.

365. Question: What are the names of three Hollywood actors that died during filming or production?

Answer: Brandon Lee, John Ritter, Tyrone Power

366. Question: Angelina Julie has directed how many films?

Answer: At least 47

367. Question: In the film “Pretty Woman,” who performed the title role?

Answer: Julia Roberts

368. Question: You have nothing to lose when you have nothing.” Which classic film did the dialogue come from?

Answer: Titanic

369. Question: In the film “Free Willy,” what was the name of the whale?

Answer: Killer whale

370. Question: What is the name of the monkey from the Disney film “Aladdin”?

Answer: Abu

371. Question: What is the name of the kingdom shown in the animated film Frozen from 2013?

Answer: Arendelle

372. Question: Name three of the world’s richest actresses.

Answer: Sandra Bullock, Jessica Alba and Jami Hertz

373. Question: What year did Brad Pitt and Jennifer Aniston announce their separation?

Answer: In 2005

374. Question: When did the song “This Is What You Came For ” come out?

Answer: In 2016

Fun sports trivia questions

Sports are an important part of life and it’s way more than important if the person is sports-loving. Therefore, if the participants love to talk about sports and they have a great interest level in it, then without a second thought include this in your trivia quiz game. 

It also helps all of you to gather some knowledge about sports and games. So, let’s have a look at fun sports trivia questions. 

375. Question: In inches, what is the diameter of a basketball hoop?

Answer: 18 inches

376. Question: How many years do the Olympics take place?

Answer: 4 years

377. Question: What is the most well-known sport as the “King of Sports”?

Answer: Soccer

378. Question: What do you call it when a bowler makes 3 straight strikes?

Answer: Turkey

379. Question: What is Canada’s national sport?

Answer: Lacrosse

380. Question: What is the average number of dimples on a golf ball?

Answer: 336

381. Question: Which country has competed in the Summer Olympics the most times yet has yet to win a gold medal?

Answer: The Philippines

382. Question: Which real-life boxer is the subject of the great 1980 film Raging Bull?

Answer: Jake LaMotta

383. Question: Which horse is handed the Triple Crown award if he wins all three races?

Answer: The Kentucky Derby, Preakness Stakes and Belmont Stakes

384. Question: Nadia Comaneci was the first gymnast to achieve a perfect score in the 1971 Olympics. What was the name of the country she was representing?

Answer: Romania

385. Question: Who has won more tennis grand slam titles, Venus Williams or Serena Williams?

Answer: Serena Williams

386. Question: What country has competed in the Summer Olympics the most times but has yet to win a medal?

Answer: Liechtenstein

387. Question: Which boxer fought Muhammad Ali and won?

Answer: Joe Frazier

388. Question: In which golf tournament did Tiger Woods win by 12 shots, securing his first major title?

Answer: The masters

389. Question: At the Beijing Olympics, how many medals did China win?

Answer: 100

390. Question: What is the NBA’s meaning?

Answer: National Basketball Association

391. Question: What color is the flag that is raised to signal the winner in motor racing?

Answer: Checkered flag

392. How many holes do you play in a typical round of golf?

Answer: 18

393. Question: How long does a marathon last?

Answer: 26.2 miles

394. Question: In what game does “love” count as a score?

Answer: Tennis

395. Question: What sport has a lot in common with softball?

Answer: Baseball

396. Question: What is the length of an Olympic-sized swimming pool in meters?

Answer: 50 meters long and 25 meters wide

397. Question: In football, a touchdown is worth how many points?

Answer: 6 points

398. Question: A baseball team has how many players?

Answer: 9 players

399. Question: In soccer, what part of the body is not allowed to contact the ball?

Answer: Hands

400. Question: What type of sporting equipment is used to hit a tennis ball?

Answer: Tennis racquet

401. Question: What sport makes use of a net, a racket, and a shuttlecock?

Answer: Badminton

402. Question: Which of the following sports does not involve the usage of a ball? What do you prefer: golf, tennis, hockey, or polo?

Answer: Hockey

403. Question: What is the Tour de France and what does it imply?

Answer: Bicycle race

404. Question: In the 2008 Summer Olympics, how many sports were there?

Answer: 28

405. Question: Every year on Memorial Day, an athletic event takes place. What exactly is it?

Answer: Indianapolis 500

406. Question: On a conventional dartboard, what number is to the right of the number ’20’?

Answer: 1

407. Question: In what year and in what sport were women allowed to compete in the modern Olympic Games?

Answer: 1900, tennis

408. Question: Scottie Pippen, a basketball player, has a message tattooed on his forearm. What exactly does it say?

Answer: Pip

Fun technology trivia questions

Technology is booming very fast every single day. And nowadays, it plays an important role in everyone’s life.

Along with that, people also know so much about it and love to know more and more about it as it’s a crucial part of our daily life ranging from using phones to paying money. 

In this matter, we have curated a list of amazing fun technology trivia questions to grab the interest and make the game way more fun. 

409. Question: In the 1980s, what business created a computer named “Lisa”?

Answer: Apple

410. Question: What is a web scraping software program that searches and indexes online pages?

Answer: Spider

411. Question: What SUV was named MotorTrends SUV of the Year for 2020?

Answer: Kia Telluride

412. Question: What is the name of Honda’s sport hybrid coupe, which was introduced in 2010?

Answer: CR-Z

413. Question: What nation is Brilliance Auto from?

Answer: China

414. Question: When were Toyotas initially sold in the United States?

Answer: 1957

415. Question: When thrown, what 2014 item is a panoramic ball camera that catches everything in all directions?

Answer: Panona

416. Question: What is described as the world’s first self-balancing electric vehicle?

Answer: Segway

417. Question: The Maxus T60 truck is manufactured by which Chinese automaker?

Answer: SAIC motor

418. Question: Except for one, the search engine “Bing” was known by all of these names.

Answer: Microsoft search

419. Question: Which vehicle firm is responsible for the well-known Carrera model?

Answer: Porsche

420. Question: Which of these websites allows you to repin?

Answer: Pinterest

421. Question: In 2005, what popular social networking site was purchased by News Corporation for $580 million?

Answer: Myspace.com

422. Question: When was the first Mercury Cougar manufactured?

Answer: 1967

423. Question: In 1954, what did Felix Wankel of Germany invent?

Answer: Rotary engine

424. Question: Before founding YouTube, what company did the creators of YouTube work for?

Answer: Paypal

425. Question: What was the cost of Google’s Google Glass computer when it was made available to testers in April 2013?

Answer: $1500

426. Question: What monopod is a 2014 device that is used to shoot selfie photos?

Answer: Selfie stick

427. Question: What British automotive company was responsible for the Super Snipe?

Answer: Humber

428. Question: When did the Corvette Stingray make its debut?

Answer: 1963

429. Question: What was the name of the popular 1960s American automobile known as “The Goat”?

Answer: Pontiac GTO

430. Question: What was the name of the world’s first digital quartz watch?

Answer: The Pulsar

431. Question: In Australia, what is the Mazda Miata’s name?

Answer: Mx5

432. Question: Who invented the first color ebook reader in the world?

Answer: Fujitsu

Fun animal trivia questions

Everyone loves to have a pet whether it’s a dog or cat, it shows the importance of animals in our life, all the animals are beautiful and unique in their own way.

Therefore, it can be interesting to ask questions related to animals, pets and wildlife to know more and more about them. 

Having knowledge related to animals can also be great fun which can even increase your interest level in this case. So, without further ado let’s get into these questions to ask in a quiz game. 

433. Question: Which mammal is known to have the world’s most powerful bite?

Answer: Hippopotamus

434. Question: What is the most common present given by a male penguin to a female penguin in order to win her over?

Answer: A pebble

435. Question: How long does it take an elephant to become pregnant before giving birth?

Answer: 22 months

436. Question: Which of the following two mammals are the only ones known to deposit eggs?

Answer: The anteater and the duck-billed platypus

437. Question: What gives flamingos their pink color?

Answer: Because if their diet of algae, shrimps, and crustaceans

438. Question: Which area of a dog’s body does he or she sweat through?

Answer: Its paws

439. Question: What is the approximate size of a newborn kangaroo?

Answer: 1 inch

440. Question: What is the maximum distance a wolf can scent its prey?

Answer: Almost 2 miles

441. Question: Which animal is known to sleep for 90% of its waking hours?

Answer: Koalas

442. Question: What color does a giraffe’s tongue appear to be?

Answer: Purple

443. Question: Which animal’s stripes are visible on both their skin and their fur?

Answer: Tiger

444. Question: Which animal’s poop is known for taking the shape of cubes?

Answer: Wombat

445. Question: What color is a polar bear’s flesh beneath its white fur?

Answer: Black

446. Question: What is the number of compartments in a cow’s stomach?

Answer: Four

447. Question: What is the average time it takes a sloth to consume a meal?

Answer: 2 weeks

448. Question: What is the name of the world’s fastest land animal?

Answer: The cheetah

449. Question: Which of the following is the name of a baby goat?

Answer: Kid

450. Question: What is the only mammal that has the ability to fly?

Answer: Bat

451. Question: What is the name given to a group of kittens?

Answer: Kindle

452. Question: What is the material that rhinoceros’ horns are made of?

Answer: Hair

453. Question: What is the total number of humps on a Bactrian camel?

Answer: Two

454. Question: What is the term given to a female deer in the United States?

Answer: Doe

455. Question: How can sea otters prevent themselves from drifting apart when sleeping?

Answer: They hold hands

456. Question: Which animal has the nickname “sea cow”?

Answer: Manatees

457. Question: What animal is thought to have nine lives, according to the legend?

Answer: Cat

458. Question: What is the only mammal that does not have the ability to jump?

Answer: Elephant

459. Question: What animal is the world’s largest mammal?

Answer: Blue whale

460. Question: What animal eats bamboo as a primary source of nutrition?

Answer: Panda

461. Question: Which animal is described as “man’s best friend”?

Answer: Dog

462. Question: Which animal has the ability to stand on its tail?

Answer: Kangaroo

463. Question: Which animal is the tallest in the world, according to Wikipedia?

Answer: Giraffe

464. Question: What is the maximum distance a skunk can spray?

Answer: 10 feet

465. Question: What animal has quills all over it?

Answer: Porcupine

466. Question: What two dog breeds are mixed together to get a Pomsky?

Answer: Pomeranian and Siberian Husky

467. Question: What sort of turtle doesn’t have the ability to retract into its shell?

Answer: Sea turtle

468. Question: What is a Komodo dragon, and what kind of animal is it?

Answer: A lizard

469. Question: What does a snake do a couple of times a year when it sheds?

Answer: Its skin

470. Question: Which animal has the ability to move its eyes independently?

Answer: A chameleon

471. Question: What kind of animal breathes through its butt?

Answer: Turtles

472. Question: What is the total number of layers of skin on a chameleon?

Answer: Four

473. Question: What does a snake’s smell consist of?

Answer: Their tongue

474. Question: What is the name of the king cobra?

Answer: The hamadryad

Fun history trivia questions

Are you a history lover? Then you came to the right place. Whether you love history or not, it’s really important to know how the people struggled and did in the past for our country.

We should have some basic knowledge about it and which you can easily achieve through playing trivia games. 

In this matter, you should have a set of questions related to history. Therefore, we have curated a list of questions which you can ask anyone in a quiz night game. 

475. Question: In Greek mythology, who was the God of Wine?

Answer: Dionysus

476. Question: Who are the disciples of Gautama Buddha from whose religion?

Answer: Buddhism

478. Question: What was the name of the red-haired previous President of the United States?

Answer: George Bush

479. Question: What was the name of the first female radio DJ?

Answer: Anny Nightingale

480. Question: When did the first FM radio station go on the air?

Answer: On June 17, 1936

481. Question: Which president of the United States sent Meriwether Lewis and William Clark to investigate the Louisiana Purchase?

Answer: Thomas Jefferson

482. Question: 76 POWs made what became known as (The Great Escape) during which war?

Answer: World war II

483. Question: When and where did the Velvet Revolution take place?

Answer: Czechoslovakia

484. Question: Which founding father is known for signing the United States Declaration of Independence with a big signature?

Answer: John Hancock

485. Question: Who was America’s third president?

Answer: Thomas Jefferson

486. Question: When did the Euro come into being?

Answer: 1st January 1999

487. Question: When and where did the European Union come into being?

Answer: 1 November 1993 in the Netherlands

488. Question: When did Abraham Lincoln get his start?

Answer: 12 February 1809

489. Question: In the Battle of Tours, which country defeated the Arabs?

Answer: France

490. Question: When did Germany sign the unconditional surrender to the Allies in World War II?

Answer: May 7, 1945

491. Question: What was the name of the 1860 American mail service that depended on horses and riders?

Answer: Pony express

492. Question: Who was the first American president to declare war on the United Kingdom?

Answer: James Madison

493. Question: When did Russia become a country?

Answer: In 1991

494. Question: When did the Soviet Union fall apart?

Answer: Between the years 1990 to 1991

495. Question: Who killed Abraham Lincoln and why?

Answer: John Wilkes Booth

496. Question: When was the United States of America discovered?

Answer: 12 October 1492

497. Question: When and how was the first time nuclear energy was used?

Answer: In 1951 for the power generation

498. Question: What was New York’s original Dutch name?

Answer: Nieuw Amsterdam

499. Question: Who was the first to refer to New York as the Empire State?

Answer: George Washington

500. Question: What was the United States’ original capital?

Answer: Philadelphia

501. Question: Who won the special election in Massachusetts in 2010 to fill the late Ted Kennedy’s Senate seat?

Answer: Scott Brown

502. Question: When did China put out its first nuclear test?

Answer: On 16th October 1964

503. Question: Which country was the third to achieve atomic independence?

Answer: Britain

504. Question: When did the Chernobyl disaster take place?

Answer: April 26, 1986

505. Question: Who was Canada’s first president?

Answer: Sir John A. MacDonald

506. Question: When did Kofi Annan receive the Nobel Peace Prize?

Answer: In 2001

507. Question: What is the full name of John Lennon?

Answer: John Winston Lennon

508. Question: What fast-food franchise did Dave Thomas work at before starting Wendy’s?

Answer: Kentucky fried chicken 

509. Question: In the nursery song “Baa Baa Black Sheep,” how many bags of wool did the black sheep have?

Answer: Three 

510. Question: Elephant, sloth, hippo, rhino all have something in common. What is it?

Answer: They can’t jump

The wrapping up

Keep the party going by making some more random trivia questions for your friends and family now that your brain is all warmed up.

This is a fun way to start a conversation, create memories, and learn more about each other.

So, what are you waiting for, grab your friends and family members and start the fun tonight with trivia games!